Onze recepten

Met onze eigen groenten, fruit en noten maken we graag een lekkere en gezonde maaltijd. We delen hier eigen recepten. Die zijn altijd zonder vlees en vis. Wij houden van simpele gerechten, waarin de smaak van de groente goed tot zijn recht komt. Soms gebruiken we maar een paar ingredienten.

Wij oogsten het hele jaar snijbiet uit onze moestuin. Deze snijbietfritata met linzen is ook weer een heerlijke maaltijd met deze gezonde groente.

Download het recept voor snijbietfritata

Het stevige blad van palmkool of cavolo nero leent zich uitstekende voor een smakelijke stoofschotel met o.a. witte bonen, tomaat en venkelzaad

Download het recept voor de stoof met palmkool

Een hartverwarmende herfstsoep met ingredienten van het seizoen, zoals moesappels en pompoen.

Download het appel-pompoensoep recept

We oogsten in juli volop courgettes. Daarom een van onze favoriete recepten voor courgettesoep. Deze soep is lekker fris op een zomerse dag.

Download het recept

Kikkererwten met snijbiet is een variatie op Spaanse klassieker: Garbanzos con espinacas. Het originele recept is met spinazie. Wij gebruiken bij dit recept zelf ingemaakte tomaten.

Ga snel naar het recept

Snijbiet smaakt heerlijk en is ook nog eens heel gezond. Zo beschermen de antioxidanten in deze groente je hart en bloedvaten en remmen ze ontstekingen. Lekker met rijst en tofu

Wij vinden spruiten een heerlijke wintergroente. De combinatie met verse gember en appels (wij gebruiken nu nog appels uit onze hof) is hartverwarmend. Zeker met dit boekweitgerecht…

We hebben palmkool hier pas ontdekt, sinds we deze groente zelf telen. De smaak van deze cavolo nero combineert uitstekend met citroenrasp en olijfolie. Een snel, makkelijk en smakelijk pastagerecht.