Onze plek

Als we in 2018 besluiten om in Spanje te gaan wonen, kiezen we voor Asturias. We kennen de regio van wandel- en fietsvakanties. Asturias heeft eigenlijk alles wat we zoeken. Een prachtig landschap met indrukwekkende bergen, groen glooiende heuvels en imposante kust. Het is een paradijs voor ons als wandelaars en rustzoekers.

Loro van bovenaf
Bij de gele pijl ligt ons landje

Met een duidelijk wensenlijstje gingen we in september 2018 op zoek naar een plek waar we een huis mogen bouwen. Met vrij uitzicht, op een vruchtbaar en niet te steil stuk land. Het liefst op het zuiden georiënteerd voor onze groenten, fruit en energie.
We willen niet op een eilandje leven, maar graag dichtbij een levensvatbaar en mooi dorpje. Het liefst in de buurt van de zee, en niet te ver van de drie Asturiaanse steden.
We zien veel plekken. Maar op het landje in Loro voelen we ons meteen op onze plek. Het is een mooi dorpje, met hartelijke mensen en zelfs een café.

Met 2.500 m2 hebben we ruimte genoeg

We wonen in een gebied met een mild zeeklimaat. Ons landje ligt maar 10 km van de oceaan, op 300 meter boven zeeniveau. Het is er zelden warmer dan 30 of kouder dan 0 graden. En het regent meer dan genoeg voor de groenten, struiken en bomen die we willen laten groeien. Gelukkig schijnt de zon ook vaak en uitbundig. Onze zonnepanelen kunnen ons dus prima van stroom voorzien.